SportFoto: FK Šumadija 1903

"Šumadija 1903" pobedila "Tutin"

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 09 10 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” pobedili su u sedmom kolu Zone Morava ekipu “Tutina” na Bubnju, rezultatom 1:0.  

Kiša koja je padala tokom većeg dela susreta nije sprečila oko 300 gledalaca da isprate derbi Zone Morava koji se proteklog vikenda odigrao na Bubnju. 

Prvoplasirana “Šumadija 1903” dočekala je goste iz Tutina i kao i uvek iskazala visok stepen gostoprimstva. Zanimljivo je da su obe ekipe nastupale u dresovima “Šumadije” s obzirom na to da je gost na put poneo garnituru dresova koja je iste boje kao i dresovi koje koristi domaća ekipa. 

Ljubazni Šumadinci su ustupili fudbalerima iz Tutina svoju rezervnu garnituru na kojoj je pre utakmice prelepljen grb, jer tako nalažu propozicije zonskog stepena takmičenja. I to je bilo sve što se tiče i gostoprimstva i ljubaznosti. 

Na samom terenu ekipa “Šumadije” nije imala milosti prema renomiranom gostu. Posle početnog ispitivanja snaga domaćin je zagospodario sredinom terena ne ostavljajući gostima prostora da pokušaju da ugroze gol golmana Pešića.  

I na ovoj utakmici je izostala bolja realizacija i “Šumadija” je propustila niz prilika pre nego što je u 41. minutu Božović bio najviši u skoku i udarcem glavom zatresao mrežu golmana Tutina, Alića.  

I u drugom delu igre se nije mnogo toga promenilo osim što je neprekidno padala kiša, pa je i sam teren bio teži za igru. Ali to nije smetalo Šumadincima da stvaraju prilike, ali i da ih promašuju, a to što rezultatska razlika na kraju nije bila veća u korist “Šumadije” zaslužan je i vrlo dobri golman Tutina Dino Alić. 

Prisutni navijači mogu biti zadovoljni prikazanom igrom i samom činjenicom da je “Šumadija” posle ove pobede usamljena na čelu tabele Zone Morava sa šest bodova prednosti ispred drugoplasiranog Tutina. 

Ovo je do sada u svakom pogledu najteži protivnik protiv koga smo igrali ove sezone, ali i sigurno naše najbolje izdanje. Sve linije tima su funkcionisale besprekorno tako da ne bih da ističem pojedince, ali ni da zamerim bilo šta svojim igračima. Iako nismo realizovali dosta izglednih prilika važno je da smo na vreme postigli pogodak i da nismo dozvolili protivniku da ozbiljnije ugrozi naš gol”, rekao je šef stručnog štaba FK “Šumadija 1903”, Aleksandar Dedeić. 

Narednu utakmicu FK “Šumadija 1903” igra u Baljevcu protiv trenutno poslednjeplasirane ekipe “Trepče” iz Kosovske Mitrovice.