SportFoto: FK Radnički 1923

Todoroski šokirao Šumadince - Dudić: Loš ulazak u utakmicu stajao nas poraza

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 12 08 2024

Posle blistave partije protiv imenjaka iz Niša, fudbaleri Radničkog 1923 priredili su svojim pristalicama hladan tuš porazom na gostovanju subotičkom Spartaku u utakmici 4. kola Mozzart Bet Superlige – 0:1 (0:1). Efektan pogodak Andreje Todoroskog u uvodnim minutima utakmice doneo je Subotičanima prvi prvenstveni trijumf, a Kragujevčane ostavio u donjoj polovini tabele sa samo tri osvojena boda nakon četiri odigrana kola.

Činilo se da su Šumadinci nakon sjajnog izdanja i “pokera” protiv Nišlija u Gornjem Milanovcu konačno podesili nišanske sprave i da su na dobrom putu da posle razočaravajućeg starta sezone i ranog ispadanja iz Evrope uhvate pobednički talas, ali su se porazom u Senti vratili korak unazad. I ovoga puta su “crveni” kontrolisali ritam utakmice, imali skoro 70 odsto vremena loptu u svom posedu, stvorili i par izglednih prilika pred protivničkim golom, ali su se u šumadijsku prestonicu vratili praznih šaka.

Napravio je šef struke kragujevačkog superligaša Feđa Dudić dve promene u odnosu na tim koji je počeo prethodnu utakmicu sa Nišlijama, pa su tako umesto povređenog Milutina Vidosavljevića i mladog Matije Gluščevića šansu od prvog minuta dobili Bojan Adžić i reprezentativac Tunisa Sali Vižđi. U protokolu za meč našao se i novajlija Luaj Ben Hasin, koji je dobio priliku u poslednjih dvadesetak minuta utakmice.

Strateg Kragujevčana Feđa Dudić smatra da je po svemu viđenom na terenu u Senti poraz njegovog tima nezaslužen i da je posledica lošeg ulaska u utakmicu i manjka koncentracije u uvodnim minutima susreta.

Moram reći da je Spartak delovao bolje u prvom poluvremenu. Osim postignutog gola imali su i jedno dva-tri dobra kontranapada koja su mogli možda i bolje da reše. U drugom poluvremenu smo mi u potpunosti dominirali. Igralo se faktički u potpunosti na Spartakovoj polovini terena. Imali smo i dve-tri stopostotne prilike, posebno pred sam kraj utakmice kada je mladi Mirčetić faktički izašao sam pred golmana, ali nismo uspeli da postignemo gol. Mislim da po broju stvorenih prilika i posedu lopte nismo zaslužili da izgubimo, ali takav je fudbal. Ono što može da nas brine to je što smo u prve tri utakmice u prvenstvu osvojili samo tri boda. Smatram da smo po prikazanoj igri mogli i morali više. Igra postoji, stvaramo prilike, ali nažalost izostaje rezultat”, konstatovao je Dudić.

Priliku da se iskupe za poraz na severu Bačke puleni trenera Feđe Dudića imaće u nedelju, 18. avgusta, kada će na stadionu FK Metalac u Gornjem Milanovcu ugostiti novosadsku Vojvodinu u jednom od derbija 5. kola Mozzart Bet Superlige.

Izvor: FK Radnički 1923