SportFoto: Arhiva - kragujevac.ls.gov.rs

U nedelju 12. Kragujevački polumaraton i 39. Trka za srećnije detinjstvo

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 05 10 2024

Tradicionalna sportska manifestacija Kragujevački polumaraton, koji po 12. put organizuje Atletski klub „Maraton KG“, startuje sutra u 11 časova, a prethodiće mu humanitarno-rekreativna akcija Crvenog krsta,Trka za srećnije detinjstvo, sa početkom u 10 sati.

Kragujevački polumaraton je jedna od najvećih sportskih manifestacija u Kragujevcu, a boj prijavljenh takmiara vake godine je sve veći.

Ulice se zatvaraju za saobraćaj, autobusi gradskog prevoza menjaju trase

Trasa polumaratona delimično je izmenjena ve godine. Deo trase koji je prolazio pored Jezera Bubanj prebačen je u Ulicu Grada Sirena. 

Pored polumaratona kao centralne discipline, biće organizovane i trke na 5 i 10 kilometara, kao i štafetni maraton. Od novina, tu je i porodični polumaraton u kome će učetvovati porodice u kojima se uključuju bar jedan roditelj i jedno dete.

Trka za srećnije detinjstvo realizuje se već 39 godina u cilju buđenja svesti i podsticanja dece i mladih na humanost i solidarnost, jer sredstva prikupljena učešćem u trci namenjena su deci iz posebno osetljivih grupa stanovništva. Na ovaj način, uz posredovanje Crvenog krsta, deca pomažu deci kako bi se osećala voljeno i podržano, znajući da o njima neko brine.