SportFoto: SPD Radnički

U11 ekipa Radničkog četvrta u Srbiji, na korak od bronze

Autor: InfoKG
12:00 | Utorak, 11 07 2023

Vaterpolisti Radničkog do 11 godina ostvarili su izuzetan uspeh, osvajanjem četvrtog mesta, na finalnom turniru Prvenstva Srbije, proteklog vikenda, u Nišu. Ova mlada ekipa prikazala je talenat, upornost i timski duh tokom celog takmičenja, a malo je nedostajalo da se okiti i bronzanom medaljom.

Grupna faza prvenstva započela je ubedljivom pobedom nad domaćim timom Naisa, rezultatom 19:3, što je bila odlična uvertira za naredne izazove. U drugom meču, mladi vaterpolisti Radničkog su se suočili sa jakim timom Partizana i nisu se obrukali, u porazu malom razlikom – 11:8. Ipak, ovo nije obeshrabrilo kragujevačke dečake, već ih je dodatno motivisalo da pokažu svoj potencijal i borbenost.

U poslednjem meču grupne faze, Radnički se sastao sa ekipom Valisa i pobedio rezultatom 8:7, izborivši drugo mesto u grupi i plasman u meč za bronzanu medalju protiv ekipe Beograda. Ova utakmica je bila izuzetno napeta i uzbudljiva. Mladi vaterpolisti Radničkog su vodili na poluvremenu (2:1) i bili ravnopravan rival do samog kraja. Nažalost, protivnik je postigao gol pola minuta pre kraja meča, što je rezultiralo porazom rezultatom 6:5.

Iako su se dečaci borili do poslednjeg trenutka, nedostajalo je malo sreće da osvoje bronzanu medalju.Očekuje se da će izabranici Alekse Simića nastaviti da se razvijaju i ostvare još veće uspehe u budućnosti.

Izvor: SPD Radnički