SportFoto: fb/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Ubedljiv poraz fudbalera Radničkog na "Čika Dači"

Autor: InfoKG
19:44 | Sreda, 25 10 2023

Ubedljiv poraz pretrpeli su "crveni" u zaostaloj utakmici 4. kola Superlige Srbije protiv lidera na tabeli, beogradskog Partizana, na stadionu "Čika Dača" rezultatom 0:4.

Uspešno su izabranici trenera Feđe Dudića odolevali "crno-belima" sve do 34. minuta, kada je Aldo Kalulu obezbedio gostima početni kapital. Imali su "crveni" početkom drugog poluvremena 2-3 dobre prilike da anuliraju zaostatak, a svakako najbolju je propustio Žofri Činedu u 58. minutu, kada sa pet metara nije uspeo da pošalje loptu u protivničku mrežu. Kazna za ovaj promašaj stigla je samo pet minuta kasnije, nakon što je Nemanja Nikolić samo minut po ulasku u igru uspeo da se upiše u listu strelaca. Da stvari budu gore po domaće, Milan Mitrović je u 69. minutu zaradio drugi žuti karton, pa su "crveni" poslednjih dvadesetak minuta utakmice odigrali sa desetoricom igrača. Gosti su brojčani suficit na terenu iskoristili da golovima Saldanje i dvostrukog strelca Nikolića učine današnji trijumf još ubedljivijim.

Bio je ovo ukupno osmi poraz našeg tima u tekućem prvenstvu, a treći na "Čika Dači". "Crveni" su i dalje na 14. poziciji superligaške tabele sa 9 osvojenih bodova.

Narednu utakmicu izabranici trenera Feđe Dudića igraju već u nedelju, kada im u goste dolazi lučanska Mladost.

Izvor: FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica