SportFoto: AK Radnički

Uspeh atletičara AK Park i AK Radnički na Kup-u centralne Srbije za mlađe juniore

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 13 09 2024

Proteklog vikenda u Kraljevu održano je finale Kupa Centralne Srbije za mlađe juniore, koje je ujedno kvalifikaciono takmičenje za finale Kupa Srbije. Učešće na ovom turniru uzeli su i klubovi AK Park i AK Radnički.

Oba kluba imala su odličan nastup i osvojila medalje.

Atletičari Radničkog su pobedili u obe konkurencije. Iako je takmičenje ekipnog karaktera, najviše su se istakli Maša Marinković sa prvi mestom na 100m, drugim mestom i skoku  udalj i trećim mestom u troskoku. Dok je kod dečaka Aleksa Acić osvojio tri druga mesta na 100m, 200m i u skoku udalj. Naravno bez ostalih članova ekipe ovaj uspeh ne bi bio moguć. Deset mladih atletičara je izborilo plasman za finale u 9 disciplina.

Kada je u pitanju AK Park, oni su na takmičenju imali pet predstavnika. Mateja Perović i Marko Katanić osvojili su za svoj klub 3. mesto u ukupnom plasmanu u muškoj konkurenciji. Momci su nastupili u disciplinama troskok, skok udalj i 100m. Mateja je trčao i na 200m. Treće mesto je veliki uspeh, uzevši u obzir da su ostali klubovi nastupili sa većim brojem takmičara.

I devojke su imale dobar nastup, iako se nisu domogle postolja. Jana Jevtović je predstavljala klub u disciplinama skok udalj, skok uvis i 100m. Aleksandra Stojković je nastupila u disciplini skok udalj. Nina Mijailović je zabeležila nastupe u skoku udalj, troskoku i trci na 100m. 

Nina je u troskoku popravila svoj lični rekord za skoro metar, koji sada iznosi 11,45m. To je ujedno i najbolji troskok na takmičenju.