SportFoto: Odbojkaški savez Srbije - ossrb.org

Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije: Odbojkaši "Radničkog" protiv "Mladog radnika"

Autor: InfoKG
15:25 | Četvrtak, 10 10 2024

Odbojkaši Radničkog u četvrtfinalu 60. Kupa Srbije odmeriće snage sa požarevačkim “Mladim radnikom”. Odlučeno je žrebom u Odbojkaškom savezu Srbije. U prostala tri duela sastaće se novosadska “Vojovdina” - topolski “Karađorđe”, Crvena zvezda – Spartak i Partizan – Takovo. Prve utakmice će se odigrati u Topoli, Subotici, Požarevcu i Gornjem Milanovcu, a revanš mečevi u Novom Sadu, u Beogradu (dve) i Kragujevcu.

Utakmice četvrtfinala Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša odigraće se 30. oktobra i 6. novembra.

Po propozicijama Kupa Srbije, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena”, objavljeno je na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije. 

Podsetimo, odbojkaši Radničkog savladali su ekipu Niša u osmini finala jubilarnog, 60. Kupa Srbije, rezultatom 3:0. Kragujevčani su se tako plasirali u četvrtfinale takmičenja. Opširnije ovde: Odbojkaši Radničkog u četvrtfinalu Kupa Srbije.